בית הספר היסודי בטמרה2018

“"הסביבה הלימודית היא המורה השלישי" -מאלאגוזי.”

פרוייקט ייחודי בטמרה, השוכנת בגליל המערבי, הינו שיתוף פעולה בין הנהלת בית ספר והסטודיו שלנו.

החלל המשתרע על פני 150 מ"ר מיועד לתלמידי כיתות א' ועוצב כחלל למידה אלטרנטיבי.
החלל מעוצב כסביבת למידה חדשנית, שנועדה לרכך את המעבר מגן הילדים לבית הספר. המרחב מחולק לאיזורי למידה שונים המעודדים למידה ורסטלית ומאפשרים אופני לימוד שונים תוך כדי משחק. במרכזו של החלל שולבה ספריית עץ אינטראקטיבית המורכבת מצורות גיאומטריות בסיסיות המשמשות לאיחסון, ובתוכה משולבים תאי רביצה מרופדים.
פינות הלימוד השונות, מעוצבות בשפה עכשווית אוניברסלית תוך שילוב במוטיבים גרפיים מסורתיים הלקוחים מהתרבות הלוקאלית. מוטיבים הלקוחים מריקמה ערבית תורגמו לחריטה בעץ ושולבו בפריטי הריהוט השונים. קו הנוף של העיר טמרה הפך למוטיב בפינת הספרייה המהווה פינת קריאה שקטה, המעודדת חיבור לתרבות ותחושת שייכות.  אלמנטים של עצים מרופדים בעבודת יד מוקמו במרכז פינת לימודי הגאוגרפיה. בחלל נוצרה פינת תיאטרון לעידוד משחק סוציו דרמטי והקניית כישורי שפה ומנהיגות. עיצוב מרחב הלמידה נועד לקדם חווית למידה מגוונת תוך דגש על הנאה. הפרויקט משקף את האמונה של הסטודיו בכוחו של החינוך לשנות ולהשפיע, וחשיבותה של הסביבה הלימודית המעוצבת, במיוחד באזורים בהם קיים חסך במרחבי חינוך לילדים.

 

עיצוב פנים ורהיטים: שרית שני חי
צילום: טל ניסים

קראו עוד