גן ילדים על הגג, אלנבי ת"א2017

הגן ממוקם בקומת הגג בבניין רב קומות, בפאתי רחוב אלנבי השוקק בתל אביב. 

 

מיקומו הלא שיגרתי של הגן נבע מהצורך לספק מענה למצוקת הדיור הידועה בעיר.
הגן המשתרע על פני 120 מ"ר, מחולק לשתי כיתות לימוד אשר חייבו חשיבה עיצובית מעמיקה המתייחסת לצרכים הפדגוגיים.
מיקומו הגאוגרפי היווה מקור השראה לעיצוב הגן, ונופה האורבני של העיר הפך למוטיב עיצובי בולט. על קירות הגן חופו בעיצוב מוקפד חיתוכי עץ של קווי המתאר של תל אביב המורכבים ממוטיבים אייקונים עירוניים כגון: תחנת הכוח ברידינג, פסלו המפורסם של האמן מנשה קדישמן ׳התרוממות׳ ועוד. חדר המנהלת הפך לאלמנט דקורטיבי משחקי ועוצב כאוטובוס גדול ממדים, עשוי שכבות פורניר שונות. העיצוב מאופיין בשפה פורמליסטית: קווים פשוטים ותמציתיים תוך שימוש בסקאלת צבעים מצומצמת למניעת עומס צורני. הגן חולק לאזורי משחק שונים: פינות סוציו-דרמטיות המאפשרות משחקי כישורי חיים כמו מטבח, פינת וטרינר שהחליפה את פינת הרופא - חולה המסורתית , פינת תאטרון ופינת שוק. סביבת הלמידה שמה דגש על עידוד חווית המשחק ופיתוח הדמיון בגיל הרך.

 

עיצוב פנים ורהיטים: שרית שני חי
הפרויקט נעשה בשיתוף האדריכלית אילנה מוסקוביץ'.
צילום: דודי מוסקוביץ

קראו עוד